%0 Journal Article %T اثر محلول‌پاشی روغن‌سویا و نفتالن‌استیک‌اسید بر رشد رویشی و برخی از صفات کمی و کیفی میوه انگور رقم فخری %J دوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهی %I دانشگاه بوعلی سینا %Z 2476-6321 %A چایانی, شیما %A ارشادی, احمد %A ساری خانی, حسن %A کریمی, روح الله %D 2017 %\ 05/22/2017 %V 9 %N 1 %P 165-177 %! اثر محلول‌پاشی روغن‌سویا و نفتالن‌استیک‌اسید بر رشد رویشی و برخی از صفات کمی و کیفی میوه انگور رقم فخری %K تأخیر در باز شدن جوانه‌ها %K جوانه‌های مرده %K کیفیت میوه %K تعداد خوشه %R 10.22084/ppt.2017.2211 %X این پژوهش در سال 1390 با هدف بررسی اثر تأخیر در بازشدن جوانه‌ها بر رشد و برخی ویژگی‌های میوه انگور رقم فخری، به‌صورت یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با تیمارهای تاریخ محلول‌پاشی (اسفند و فروردین) و نوع و غلظت ترکیب‌های شیمیایی شاهد (آب‌ مقطر)، نفتالن‌استیک‌اسید 1000 و 2000 میلی‌گرم در لیتر، روغن‌سویا پنج و 10 درصد، ترکیب روغن‌سویا 10 درصد و نفتالن‌استیک‌اسید 100 میلی‌گرم در لیتر و ترکیب روغن‌سویا پنج درصد و نفتالن‌استیک‌اسید 200 میلی‌گرم در لیتر انجام شد. تیمار روغن‌سویا 10 درصد به تنهایی و یا در ترکیب با 100 میلی‌گرم در لیتر نفتالن‌استیک‌اسید باعث کاهش معنی‌دار طول و قطر شاخه‌ها و افزایش درصد جوانه‌های مرده نسبت به تیمارهای شاهد و اکسین 1000 و 2000 میلی‌گرم در لیتر شد. بیشترین درصد تشکیل میوه، تعداد و وزن خوشه‌ها در تیمار شاهد و کمترین آن‌ها با روغن‌سویا 10 درصد به تنهایی و یا در ترکیب با نفتالن‌استیک‌اسید 100 میلی‌گرم در لیتر به‌دست آمد که البته درشت‌ترین حبه‌ها نیز پس از کاربرد همین دو تیمار مشاهده شد. محلول‌پاشی اسفند ماه اثرات معنی‌داری بر کاهش تعداد خوشه و وزن حبه نسبت به فروردین ماه داشت، اما زمان محلول‌پاشی به جز مواد جامد محلول میوه، اثر معنی‌داری بر کیفیت میوه نداشت. تیمار روغن‌سویا 10 درصد به تنهایی و یا همراه با اکسین ضمن تأخیر طولانی در باز شدن جوانه‌ها، باعث کاهش معنی‌دار خصوصیات کیفی میوه‌ها در مقایسه با شاهد شد، که البته می‌توان با تأخیر در برداشت محصول، به افزایش کیفیت این میوه‌ها کمک نمود. %U https://ppt.basu.ac.ir/article_2211_2be446d0968db0a65f9268166bacbf56.pdf