%0 Journal Article %T اثر ‌اسید هیومیک روی برخی ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی انار رقم اردستانی %J دوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهی %I دانشگاه بوعلی سینا %Z 2476-6321 %A داورپناه, سهراب %A تهرانی فر, علی %A داوری نژاد, غلامحسین %A آبادیا, خاویر %A خراسانی, رضا %D 2018 %\ 05/22/2018 %V 10 %N 1 %P 69-81 %! اثر ‌اسید هیومیک روی برخی ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی انار رقم اردستانی %K تغذیه‌برگی %K کود آلی- معدنی %K محلول‌پاشی %K آنتوسیانین %K ظرفیت آنتی‌اکسیدانی %R 10.22084/ppt.2018.9285.1525 %X به‌منظور بررسی تأثیر محلول‌پاشی اسید‌ هیومیک‌ بر عملکرد و ویژگی‌های کیفی میوه انار، آزمایشی در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با چهار تکرار در شهرستان مه‌ولات در طی سال‌های 1393 و 1394 انجام پذیرفت. محلول‌پاشی اسید هیومیک با چهار غلظت (صفر (تیمار شاهد)، 1000، 2000 و 3000 میلی‌گرم در لیتر) در دو مرحله تمام گل و یک ماه بعد از تمام گل انجام پذیرفت. نتایج به‌دست آمده نشان داد که محلول‌پاشی اسید هیومیک اثر معنی‌داری بر عملکرد، تعداد میوه در درخت، میانگین وزن و اندازه میوه داشت. بیش‌ترین عملکرد و تعداد میوه در درخت با غلظت 3000 میلی‌گرم در لیتر اسید هیومیک به‌دست آمد، درحالی‌که بیش‌ترین وزن و اندازه میوه با غلظت 2000 میلی‌گرم در لیتر حاصل شد. علاوه بر این، محلول‌پاشی اسید هیومیک منجر به افزایش مواد جامد محلول، pH، آنتوسیانین کل و کربوهیدرات کل و کاهش اسید قابل تیتر نسبت به تیمار شاهد گردید. محلول‌پاشی اسید هیومیک تأثیری بر ظرفیت آنتی‌اکسیدانی و فنل کل عصاره میوه نداشت. کاربرد اسید هیومیک سبب افزایش غلظت عناصر نیتروژن، پتاسیم و روی و کاهش غلظت فسفر در برگ شد، درحالی‌که تأثیری بر غلظت عناصر کلسیم و آهن در برگ نداشت. به‌طورکلی نتایج به‌دست آمده نشان داد که محلول‌پاشی اسید هیومیک منجر به افزایش عملکرد از طریق افزایش در تعداد میوه، اندازه و وزن میوه شده و هم‌چنین سبب بهبود شاخص‌های کیفی میوه انار شده است. %U https://ppt.basu.ac.ir/article_2549_98480aff9f36a03b6bb04fa2df8ccaa0.pdf