%0 Journal Article %T تغییر خواص کیفی میوه‌ی سیب رقم رد دلیشیز در پاسخ به کاربرد پس از برداشت اسید سالیسیلیک و اکسید نیتریک %J دوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهی %I دانشگاه بوعلی سینا %Z 2476-6321 %A اصغری, محمدرضا %A غفاری بکتاش, هاجر %A فرخزاد, علیرضا %D 2018 %\ 05/22/2018 %V 10 %N 1 %P 107-124 %! تغییر خواص کیفی میوه‌ی سیب رقم رد دلیشیز در پاسخ به کاربرد پس از برداشت اسید سالیسیلیک و اکسید نیتریک %K آنتی‌اکسیدان %K ماندگاری %K فنل کل %K کاتالاز %R 10.22084/ppt.2018.7119.1417 %X تأثیر کاربرد اسید سالیسیلیک و اکسید نیتریک در غلظت‌های مختلف بر خواص کیفی میوه‌های سیب رد دلیشیز بررسی شد. میوه‌ها با سدیم نیتروپروساید (ماده آزادکننده اکسید نیتریک) در غلظت‌های (صفر، 3، 5 و 7 میکرومولار) و اسید سالیسیلیک در غلظت‌های (صفر، 1 و 2 میلی‌مولار) و ترکیب‌های مختلف آنها تیمار شدند و در دمای 1-0 درجه سانتی‌گراد و رطوبت نسبی 95-85% و به‌مدت 2 و 5 ماه نگهداری شدند. صفاتی چون ظرفیت آنتی‌اکسیدانی، فعالیت آنزیم کاتالاز، محتوای فنل‌کل،  pH، اسیدیته، مواد جامد محلول و شاخص بازارپسندی کل اندازه‌گیری شدند. ظرفیت آنتی‌اکسیدانی میوه­های تیمار شده در مقایسه با میوه­های شاهد بالاتر بود، بالاترین میزان آنتی‌اکسیدان کل مربوط به تیمار ترکیبی اسید سالیسیلیک 2 میلی‌مولار و اکسید نیتریک 7 میکرومولار بود. در همه تیمارها میزان فعالیت آنزیم کاتالاز بیشتر از شاهد بود. بالاترین میزان فنل کل مربوط به تیمار ترکیبی اسید سالیسیلیک 1 میلی‌مولار و اکسید نیتریک 3 میکرومولار بود. همه‌ی تیمارها از افزایش pH جلوگیری کردند. بالاترین میزان اسیدیته مربوط به تیمار ترکیبی اسید سالیسیلیک 1 میلی‌مولار و اکسید نیتریک 7 میکرومولار بود. مواد جامد محلول با گذشت زمان افزایش یافت و تیمارهای اسید سالیسیلیک و اکسید نیتریک از افزایش مواد جامد محلول جلوگیری کردند. تیمارها و اثرات متقابل آن‌ها تأثیر معنی‌داری بر وضعیت ظاهری و بازارپسندی میوه‌ها داشتند، بیش‌ترین درصد بازارپسندی مربوط به تیمار ترکیبی اسید سالیسیلیک 2 میلی‌مولار و اکسید نیتریک 3 میکرومولار می‌باشد. کاربرد تیمارهای اکسید نیتریک و اسید سالیسیلیک می‌تواند جایگزین مناسبی برای مواد شیمیایی در تکنولوژی پس از برداشت سیب باشند. %U https://ppt.basu.ac.ir/article_2551_c7abef64e22003bcbef47306a6e34ac8.pdf