%0 Journal Article %T ارزیابی مقدار کلروژنیک اسید، فلاونوئیدها و ظرفیت آنتی¬اکسیدانی 13 رقم ایرانی و خارجی سیب %J دوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهی %I دانشگاه بوعلی سینا %Z 2476-6321 %A قربانی, انسیه %A بخشی, داود %D 2012 %\ 11/09/2012 %V 3 %N 2 %P 53-62 %! ارزیابی مقدار کلروژنیک اسید، فلاونوئیدها و ظرفیت آنتی¬اکسیدانی 13 رقم ایرانی و خارجی سیب %K کوئرستین 3-گالاکتوزید %K کاتچین %K کلروژنیک اسید %K فنل کل %K فعالیت آنتی اکسیدانی %R %X در پژوهش حاضر، برخی از ترکیبات فنلی پوست، فنل کل و فعالیت آنتی­اکسیدانی پوست و گوشت 13 رقم سیب بومی و وارداتی پرورش یافته در کلکسیون سیب موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر واقع در کمال آباد کرج مورد مطالعه قرار گرفت. ارقام مورد مطالعه از نظر ترکیبات اندازه­گیری شده اختلاف معنی­داری با هم داشتند. در میان این ارقام، پوست رقم پائیزه زرد مشهد بیشترین مقدار کلروژنیک اسید و پوست رقم جین هاردی بیشترین مقدار کاتچین، فلوریدزین و کوئرستین 3-گالاکتوزید را دارا بودند. بیش­ترین مقدار سیانیدین 3-گالاکتوزید در پوست رقم آیدارد یافت شد. پوست رقم دلیشز و گوشت رقم استارکان روژ بیش­ترین مقدار فنل کل و فعالیت آنتی اکسیدانی را نشان دادند. ارتباط مثبت و معنی‌داری بین مقدار فنل کل و فعالیت آنتی‌اکسیدانی پوست (**86/0) و گوشت (**93/0) مشاهده شد. تجزیه خوشه­ای بر اساس فعالیت آنتی­اکسیدانی پوست و گوشت، ارقام مورد مطالعه را در سه گروه کاملاً مجزا با فعالیت آنتی­اکسیدانی زیاد، متوسط و کم دسته بندی کرد. بر اساس این دسته­بندی دو رقم ‘استارکان روژ’ و ‘شیشه­ای تبریز’، با داشتن ظرفیت آنتی­اکسیدانی زیاد در پوست و گوشت از نظر فواید سلامتی به­عنوان ارقام بسیار ارزشمند معرفی شدند. %U https://ppt.basu.ac.ir/article_266_f28808b615ea7ec2a97a4c87291bd3ee.pdf