%0 Journal Article %T اثر فیلمهای نانوکامپوزیت رس و پلی‌اتیلنی بر کیفیت پس از برداشت میوه هلو %J دوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهی %I دانشگاه بوعلی سینا %Z 2476-6321 %A ابراهیم, حسین %A عابدی, بهرام %A بداقی, حجت اله %A داوری نژاد, غلامحسین %A هراتی زاده, حمید %D 2019 %\ 05/22/2019 %V 11 %N 1 %P 1-15 %! اثر فیلمهای نانوکامپوزیت رس و پلی‌اتیلنی بر کیفیت پس از برداشت میوه هلو %K عمر قفسه‌ای %K قهوه‌ای شدن %K آنزیم پلی‌فنل‌اکسیداز %R 10.22084/ppt.2017.11675.1650 %X میوه هلو به‌دلیل داشتن آب زیاد و سرعت تنفس بالا دارای عمر انبارمانی بسیارکوتاهی است. در این پژوهش تأثیر بسته‌بندی با فیلم‌های پلی‌اتیلن و نانوکامپوزیت رس بر کیفیت و عمر پس از برداشت میوه هلو رقم آلبرتا بررسی شد. میوه‌های هلو به‌مدت شش هفته در دمای 2 درجه سانتی‌گراد و رطوبت ‌نسبی 90 درصد نگهداری شدند. خصوصیاتی مانند درصد کاهش وزن، سفتی میوه، pH، مواد جامد محلول، اسید قابل تیتراسیون، شاخص رنگ، قهوه‌ای ‌شدن، بار میکروبی و فعالیت آنزیم‌ پلی‌‌فنل‌‌اکسیداز به‌طور هفتگی موردارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که هر دو نوع پوشش توانستند خصوصیات کمی و کیفی میوه هلو را بهتر از شاهد حفظ کنند. کاربرد فیلم‌های نانوکامپوزیت و پلی‌اتیلن موجب تأخیر در نرم شدن میوه، کاهش درصد اتلاف وزن، تیرگی رنگ میوه، قهوه‌ای ‌شدن درونی گوشت و فعالیت آنزیم پلی‌فنل‌اکسیداز نسبت به شاهد شدند. استفاده از هر دو فیلم منجر به تغییرات کمتر اسید قابل تیتراسیون، مواد جامد محلول و pH عصاره میوه مقایسه با شاهد شدند. فیلم نانوکامپوزیت سبب کاهش بار میکروبی شد، درحالی‌که بیش‌ترین بار میکروبی در فیلم پلی‌اتیلن مشاهده گردید. نتایج هم‌چنین نشان دادند که تأثیر فیلم‌ نانوکامپوزیت در حفظ ویژگی‌های کیفی میوه ازجمله شاخص‌ درخشندگی، کروما، هیو، اسید قابل تیتراسیون، قهوه‌ای شدن، بار میکروبی و فعالیت آنزیم پلی‌‌فنل‌‌اکسیداز مؤثرتر از فیلم پلی‌اتیلن بود. به‌طورکلی کاربرد فیلم نانوکامپوزیت ممکن است یک روش مفید برای کاهش تلفات وزن و حفظ کیفیت میوه هلو طی زمان نگهداری باشد. %U https://ppt.basu.ac.ir/article_2927_9a24a022098cd063dacad067546b0ca5.pdf