%0 Journal Article %T تأثیر هیومی ‌پتاس و سولفات پتاسیم روی برخی صفات بیوشیمیایی و ماندگاری گل شب‌بو (Matthiola incana var. Annua) %J دوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهی %I دانشگاه بوعلی سینا %Z 2476-6321 %A صالحی, لیلا %A چهرازی, مهرانگیز %A صدیقی دهکردی, فریده %A معزی, عبدالامیر %D 2019 %\ 05/22/2019 %V 11 %N 1 %P 131-142 %! تأثیر هیومی ‌پتاس و سولفات پتاسیم روی برخی صفات بیوشیمیایی و ماندگاری گل شب‌بو (Matthiola incana var. Annua) %K کلروفیل %K کارتنویید %K مواد آلی %K خاکستر خام %R 10.22084/ppt.2017.8899.1521 %X به‌منظور بررسی تأثیر کود آلی هیومی ‌پتاس و کود شیمیایی سولفات پتاسیم بر صفات بیوشیمیایی و ماندگاری گل شب بو، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک‌های کامل تصادفی با 3 تکرار در دانشگاه شهید چمران اهواز در سال 1394 به اجرا درآمد. تیمارهای مورد آزمایش شامل کود هیومی ‌پتاس در 3 سطح (صفر، 500 و 1000 پی‌پی‌ام) و کود سولفات پتاسیم در 3 سطح (صفر، 50 و 100 کیلوگرم در هکتار) بود که صفات بیوشیمیایی (کلروفیل a، کلروفیل b، کلروفیل کل، کارتنویید، میزان پتاسیم و کلسیم در گیاه، درصد مواد آلی گیاه، درصد خاکستر خام) و صفت ماندگاری گل موردارزیابی قرار گرفتند. طبق نتایج، تیمار با هیومی ‌پتاس در صفات موردارزیابی به غیر از درصد ماده آلی و درصد خاکستر خام و تیمار با سولفات پتاسیم در صفات موردبررسی به غیر از میزان پتاسیم و ماندگاری گل تفاوت معنی‌داری نشان دادند. هم‌چنین برهم‌کنش هر دو کود تأثیر معنی‌داری در صفات میزان کلسیم، درصد ماده آلی، ماندگاری گل و درصد خاکستر خام نشان داد. بیش‌ترین درصد خاکستر خام، میزان پتاسیم و رنگیزه‌ها تحت تأثیر تیمار 1000 پی‌پی‌ام هیومی‌ پتاس و بیش‌ترین درصد ماده آلی تحت تأثیر سطوح متفاوت سولفات پتاسیم قرار گرفتند. هم‌چنین بیش‌ترین میزان کلسیم و ماندگاری گل از برهم‌کنش 1000پی‌پی‌ام هیومی پتاس و 100 کیلوگرم در هکتار سولفات پتاسیم به‌دست آمد. به‌طورکلی تلفیق غلظت 1000 پی‌پی‌ام هیومی پتاس و سطح 100 کیلوگرم در هکتار سولفات پتاسیم، صفات بیوشیمیایی و ماندگاری گل شب بو را بهبود بخشید. %U https://ppt.basu.ac.ir/article_2937_98f89dbd8a19970dbefd0f652ee383c0.pdf