%0 Journal Article %T بررسی فعالیت آنتی‌اکسیدانی و میزان نارینجین در میوه‌ی 14 رقم مرکبات در واکنش به تنش یخ‌زدگی %J دوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهی %I دانشگاه بوعلی سینا %Z 2476-6321 %A فتاحی مقدم, جواد %A کیااشکوریان, معصومه %A تاجور, یحیی %D 2013 %\ 02/19/2013 %V 4 %N 2 %P 11-25 %! بررسی فعالیت آنتی‌اکسیدانی و میزان نارینجین در میوه‌ی 14 رقم مرکبات در واکنش به تنش یخ‌زدگی %K ظرفیت آنتی‌رادیکالی %K فنل %K نارینجین %K یخ‌‌زدگی %R %X در این پژوهش از میوه‌‌ی 14 نوع مرکبات آسیب دیده در اثر وقوع یخبندان و هم‌چنین 6 رقم شاهد (بدون یخ‌زدگی) موجود در کلکسیون ژرم‌پلاسم موسسه تحقیقات مرکبات کشور استفاده شد. پس از ارزیابی اولیه، بخش‌های مختلف میوه از جمله پوست (فلاودو و آلبدو)، گوشت (بخش­های خوراکی میوه) به­طور مجزا و پس از عمل استخراج، نمونه‌ها به فریزر 80- منتقل شدند. خصوصیات مورد ارزیابی شامل تعداد بذر، ضخامت پوست، TSS، TA، TSS/TA، فنل‌کل پوست و گوشت، فعالیت آنتی‌رادیکالی پوست و گوشت، میزان نارینجین پوست و گوشت بود. نتایج نشان داد که بین ضخامت پوست و میزان نارینجین رابطه مثبت و معنی‌داری وجود داشت. میزان فنل پوست و گوشت میوه‌های سالم بالاتر از انواع سرما دیده بود. بین میزان فنل گوشت و پوست و فعالیت آنتی‌رادیکالی رابطه‌ای مثبت و معنی‌دار وجود داشت. میزان نارینجین در هر دو بافت میوه‌های سرمادیده بیشتر از شاهد‌ها بود. چنانچه رقم انشو معیاری برای مقاومت به سرما باشد مشاهده ‌شد که میزان نارینجین در آن کمتر از سایر انواع مرکبات مواجه­شده با سرما بود. هم‌چنین مشخص شد که نارینجین یکی از عوامل اصلی تلخی میوه در شرایط سرمای زیر صفر است که قابلیت استخراج در صنایع تبدیلی از میوه‌های یخ‌زده را دارد. %U https://ppt.basu.ac.ir/article_527_3d9963e48876ae24327c9124a6ec66ea.pdf