TY - JOUR ID - 1488 TI - تأثیر متیل جاسمونات بر کاهش خسارت سرمازدگی و حفظ کیفیت میوه شلیل رقم رد گلد JO - دوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهی JA - PPT LA - fa SN - 2476-6321 AU - اصغری, محمد رضا AU - اژدر, نسرین AD - دانشیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران AD - دانشجوی کارشناسی‌ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران Y1 - 2015 PY - 2015 VL - 7 IS - 2 SP - 167 EP - 178 KW - پس از برداشت KW - پلی‌فنل‌اکسیداز KW - ماندگاری KW - نشت یونی DO - N2 - آسیب سرمازدگی، عمر پس از برداشت میوه­ی شلیل را در دمای پایین کاهش می­دهد. بنابراین افزایش مقاومت به سرمازدگی امکان نگهداری طولانی­مدت میوه­ی شلیل را در دمای پایین فراهم می­کند. در این پژوهش، تأثیر سطوح مختلف متیل جاسمونات (0، 8 و 16 میکرولیتر در لیتر) بر کاهش میزان سرمازدگی و حفظ کیفیت میوه­ی شلیل در طول 42 روز نگهداری در دمای 5/0 ± 0 درجه سانتی­گراد و رطوبت نسبی 90 تا 95 درصد مورد ارزیابی قرار گرفت. صفات اندازه­گیری شده شامل شاخص سرمازدگی، درصد نشت یونی، ویتامین ث، درصد کاهش وزن، فعالیت آنزیم پلی­فنل­اکسیداز، میزان مواد جامد محلول و pH بودند. نتایج نشان داد که متیل جاسمونات باعث کاهش سرمازدگی، کاهش نشت یونی، حفظ ویتامین ث و جلوگیری از آب از دست­دهی میوه­ها شد. متیل جاسمونات فعالیت آنزیم پلی­فنل­اکسیداز را کاهش داد. بیشترین شاخص سرمازدگی و نشت یونی و فعالیت آنزیم پلی­فنل­اکسیداز در میوه­های شاهد و کمترین آن در میوه­های تیمار شده با 16 میکرولیتر در لیتر متیل جاسمونات ثبت شد. اختلاف معنی­داری بین میوه­های شاهد و تیمار شده از نظر میزان مواد جامد محلول و  pHدیده نشد. نتایج این آزمایش بیانگر تأثیر مثبت متیل جاسمونات در کاهش سرمازدگی و حفظ کیفیت میوه شلیل رقم رد گلد در دمای پایین انبار می­باشد. UR - https://ppt.basu.ac.ir/article_1488.html L1 - https://ppt.basu.ac.ir/article_1488_14564767a31e22544b536f57eebd76b8.pdf ER -