TY - JOUR ID - 1490 TI - تأثیر تیمارهای پس از برداشت کلریدکلسیم در دماهای مختلف بر خصوصیات کیفی و عمر انباری میوه هلو رقم کوثری JO - دوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهی JA - PPT LA - fa SN - 2476-6321 AU - کرم نژاد, فاطمه AU - حاجی لو, جعفر AU - طباطبایی, سید جلال AD - دانشجوی دکتری،گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز، ایران AD - دانشیار گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، ایران AD - استاد گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، ایران Y1 - 2015 PY - 2015 VL - 7 IS - 2 SP - 191 EP - 202 KW - کیفیت میوه KW - تیمار دمایی KW - سفتی بافت KW - غوطه‌وری KW - کاهش وزن DO - N2 - در این پژوهش میوه‌های هلو رقم کوثری در دماهای مختلف محلول کلریدکلسیم به­صورت غوطه‌وری به­مدت پنج دقیقه تیمار شدند. میوه‌ها پس از تیمار در دمای دو تا سه درجه سانتی‌گراد و رطوبت نسبی 90-85 درصد به‌مدت 28 روز در سردخانه قرار گرفتند و نقش دما و کلریدکلسیم در صفات کیفی و انبارمانی میوه هر هفته‌ مورد بررسی قرار گرفت. این آزمایش به­صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار انجام شد. تیمارها شامل پنج تیمار دمایی (4، 8، 16، 32 و64 درجه سانتی‌گراد) در مدت پنج دقیقه و دو سطح کلریدکلسیم (0 و60 میلی­مولار) بود. نتایج نشان داد که دمای 64 درجه سانتی‌گراد همراه با کلریدکلسیم نقش مؤثرتری در حفظ سفتی بافت، میزان ویتامین ‌ث، تغییرات مواد جامد محلول، جلوگیری از کاهش وزن و میزان جذب کلسیم نسبت به سایر تیمارها داشت. تیمار دمای بالا به تنهایی نیز باعث حفظ سفتی بافت و جلوگیری از کاهش وزن گردید.  UR - https://ppt.basu.ac.ir/article_1490.html L1 - https://ppt.basu.ac.ir/article_1490_4245dbf8326054dee3661fd7abc3ad30.pdf ER -