TY - JOUR ID - 1773 TI - بررسی اثرات تنک شیمیایی روی برخی صفات کمی و کیفی دو رقم تجارتی هلو JO - دوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهی JA - PPT LA - fa SN - 2476-6321 AU - فتحی, حسین AU - پیرایش, عادل AU - جهانی جلودار, یوسف AU - دژم پور, جلیل AD - محقق باغبانی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی، ایستگاه تحقیقات باغبانی سهند، تبریز، ایران AD - محقق باغبانی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل، ایستگاه تحقیقات باغبانی مشگین شهر، مشگین شهر، ایران AD - استادیار پژوهشی، باغبانی (میوه‌کاری)، بخش تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی، تبریز، ایران Y1 - 2016 PY - 2016 VL - 8 IS - 1 SP - 179 EP - 191 KW - اوره KW - نفتالین اسیداستیک KW - دکسی رد و سانکرست KW - مواد جامد محلول DO - 10.22084/ppt.2016.1773 N2 - به‌منظور بررسی اثرات تنک‌کنندگی اوره و نفتالین اسید استیک (NAA) این تحقیق به‌مدت سه سال به‌صورت طرح بلوک‌های کامل تصادفی با 3 تکرار در ایستگاه تحقیقات باغبانی مشکین شهر روی دو رقم تجاری (دکسی رد و سانکرست) اجرا شد. تیمارها شامل اوره (10 و 12%)، نفتالین اسید استیک (15 و 20 پی ­پی ­ام) و شاهد بودند. در تمام گل ارقام هلو با اوره 10 و 12% و NAA 15 و 20 پی­ پی ­ام محلول­ پاشی شدند. یک ماه پس از محلول‌پاشی درصد ریزش گل و در زمان برداشت، صفات کیفی شامل: اندازه، وزن، اسیدیته، درصد مواد جامد محلول میوه و عملکرد هر تیمار جداگانه محاسبه شدند. نتایج نشان داد که در ارقام مورد مطالعه کاربرد اوره 10 و 12% و نفتالین اسید استیک 15 و 20 پی ­پی ­ام به‌عنوان تنک‌کننده باعث کاهش عملکرد، افزایش ریزش گل، افزایش وزن، حجم و صفات کیفی میوه نسبت به شاهد گردیدند. در ارقام مورد آزمایش کاربرد اوره 12% باعث بیشترین ریزش گل شد و عملکرد را نسبت به سایر تیمارها کاهش داد ولی وزن و حجم میوه های درختان تیمار شده بزرگ‌تر از سایر درختان بود. در هلو دکسی رد تیمار با 12% اوره بیشترین و 15 و 20 پی ­پی ­ام نفتالین اسیداستیک کمترین اسیدیته را داشتند. در هلو سانکرست محلول‌پاشی با 15 و 20 پی­پی­ام نفتالین اسیداستیک به‌طور مشترک بیشترین مواد جامد محلول را داشتند.  UR - https://ppt.basu.ac.ir/article_1773.html L1 - https://ppt.basu.ac.ir/article_1773_d3c17884e837c1d6f87d7490626a884e.pdf ER -