TY - JOUR ID - 244 TI - تاثیر کاربرد کائولین و جیبرلیک اسید بر برخی ویژگی‌های کیفی و کاهش آفتاب سوختگی میوه انار (Punica granatum) رقم «رباب نیریز» JO - دوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهی JA - PPT LA - fa SN - 2476-6321 AU - احتشامی, سکینه AU - ساری‌خانی, حسن AU - ارشادی, احمد AD - دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان AD - استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان Y1 - 2012 PY - 2012 VL - 3 IS - 1 SP - 15 EP - 24 KW - انار KW - آنتوسیانین KW - آفتاب سوختگی و ضخامت پوست DO - N2 - پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر تیمارهای کائولین و جیبرلیک اسید بر کاهش خسارت آفتاب سوختگی و کیفیت میوه انار رقم «رباب نیریز» انجام شد. تیمار کائولین در دو غلظت 5/2 و 5 درصد از اواسط خردادماه در سه نوبت با فاصله زمانی یک ماه روی شاخه‌ها و میوه‌ها و تیمار جیبرلیک اسید با غلظت 150 میلی­گرم در لیتر هم­زمان با مرحله اول تیمار کائولین به­صورت جداگانه انجام شد. نتایج نشان داد که کاربرد کائولین با غلظت 5 درصد باعث افزایش اندازه میوه و آریل و کاهش ضخامت پوست میوه نسبت به تیمارهای دیگر شد. میوه‌های تیمار شده با کائولین 5/2 و 5 درصد و جیبرلیک اسید در مقایسه با شاهد میزان آب دانه‌ی بیش­تری داشتند. اگرچه کائولین 5 درصد باعث کاهش محتوای آنتوسیانین آریل‌‌ها شد. تیمار جیبرلیک اسید باعث کاهش شدت و درصد آفتاب سوختگی نسبت به تیمار شد. کم­ترین درصد و شدت آفتاب سوختگی در تیمارهای کائولین مشاهده گردید که از این لحاظ اختلاف معنی­داری بین تیمارهای 5/2 و 5 درصد آن مشاهده نشد. در کل، کاربرد کائولین به­طور موثری می­تواند باعث کاهش آفتاب سوختگی و افزایش کیفیت میوه­­ی انار رقم «رباب نیریز» شود. UR - https://ppt.basu.ac.ir/article_244.html L1 - https://ppt.basu.ac.ir/article_244_4eee755b1a48406a5961b0d996284a81.pdf ER -