TY - JOUR ID - 2927 TI - اثر فیلمهای نانوکامپوزیت رس و پلی‌اتیلنی بر کیفیت پس از برداشت میوه هلو JO - دوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهی JA - PPT LA - fa SN - 2476-6321 AU - ابراهیم, حسین AU - عابدی, بهرام AU - بداقی, حجت اله AU - داوری نژاد, غلامحسین AU - هراتی زاده, حمید AD - دانشجوی دکتری، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران AD - استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران AD - استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهرود، شاهرود، ایران AD - استاد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران AD - دانشیار گروه فیزیک، دانشکده علوم پایه، دانشگاه شاهرود، شاهرود، ایران Y1 - 2019 PY - 2019 VL - 11 IS - 1 SP - 1 EP - 15 KW - عمر قفسه‌ای KW - قهوه‌ای شدن KW - آنزیم پلی‌فنل‌اکسیداز DO - 10.22084/ppt.2017.11675.1650 N2 - میوه هلو به‌دلیل داشتن آب زیاد و سرعت تنفس بالا دارای عمر انبارمانی بسیارکوتاهی است. در این پژوهش تأثیر بسته‌بندی با فیلم‌های پلی‌اتیلن و نانوکامپوزیت رس بر کیفیت و عمر پس از برداشت میوه هلو رقم آلبرتا بررسی شد. میوه‌های هلو به‌مدت شش هفته در دمای 2 درجه سانتی‌گراد و رطوبت ‌نسبی 90 درصد نگهداری شدند. خصوصیاتی مانند درصد کاهش وزن، سفتی میوه، pH، مواد جامد محلول، اسید قابل تیتراسیون، شاخص رنگ، قهوه‌ای ‌شدن، بار میکروبی و فعالیت آنزیم‌ پلی‌‌فنل‌‌اکسیداز به‌طور هفتگی موردارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که هر دو نوع پوشش توانستند خصوصیات کمی و کیفی میوه هلو را بهتر از شاهد حفظ کنند. کاربرد فیلم‌های نانوکامپوزیت و پلی‌اتیلن موجب تأخیر در نرم شدن میوه، کاهش درصد اتلاف وزن، تیرگی رنگ میوه، قهوه‌ای ‌شدن درونی گوشت و فعالیت آنزیم پلی‌فنل‌اکسیداز نسبت به شاهد شدند. استفاده از هر دو فیلم منجر به تغییرات کمتر اسید قابل تیتراسیون، مواد جامد محلول و pH عصاره میوه مقایسه با شاهد شدند. فیلم نانوکامپوزیت سبب کاهش بار میکروبی شد، درحالی‌که بیش‌ترین بار میکروبی در فیلم پلی‌اتیلن مشاهده گردید. نتایج هم‌چنین نشان دادند که تأثیر فیلم‌ نانوکامپوزیت در حفظ ویژگی‌های کیفی میوه ازجمله شاخص‌ درخشندگی، کروما، هیو، اسید قابل تیتراسیون، قهوه‌ای شدن، بار میکروبی و فعالیت آنزیم پلی‌‌فنل‌‌اکسیداز مؤثرتر از فیلم پلی‌اتیلن بود. به‌طورکلی کاربرد فیلم نانوکامپوزیت ممکن است یک روش مفید برای کاهش تلفات وزن و حفظ کیفیت میوه هلو طی زمان نگهداری باشد. UR - https://ppt.basu.ac.ir/article_2927.html L1 - https://ppt.basu.ac.ir/article_2927_9a24a022098cd063dacad067546b0ca5.pdf ER -