TY - JOUR ID - 892 TI - اثر کاربرد پس از برداشت اسید‌سالیسیلیک و پوتریسین بر برخی ویژگی‌های کمی و کیفی میوه‌ توت‌فرنگی (Fragaria×ananassa) رقم سلوا JO - دوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهی JA - PPT LA - fa SN - 2476-6321 AU - اصغری, محمدرضا AU - اصغری, فرهاد AU - فرخی, جواد AD - دانشیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه، ارومیه AD - دانش‌آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی خوی، ارومیه AD - کارشناسی ارشد علوم باغبانی، جهاد دانشگاهی اردبیل، اردبیل Y1 - 2014 PY - 2014 VL - 6 IS - 1 SP - 97 EP - 109 KW - عمر پس از برداشت KW - فعالیت آنتی‌اکسیدانی KW - پلی‌آمین‌ها KW - کیفیت ظاهری DO - N2 - اثر اسید­سالیسیلیک و پوتریسین هر یک در غلظت­های 0، 1 و 2 میلی­مولار بر عمر پس از برداشت و کیفیت میوه­های توت­فرنگی رقم (سلوا) پس از 14 روز نگهداری در سردخانه با دمای 5/0±۲ درجه سانتی­گراد و رطوبت نسبی ۸۵ تا ۹۵ درصد مورد مطالعه قرار گرفت. پوسیدگی میوه­ها، کیفیت ظاهری و بازار­پسندی، pH، میزان اسیدهای آلی کل، میزان مواد جامد محلول کل، میزان اسید­آسکوربیک، فعالیت آنتی­کسیدانی کل و فنول کل عصاره میوه پس از 14 روز مورد ارزیابی قرار گرفت. کاربرد اسیدسالیسیلیک و پوتریسین هم به­صورت ساده و هم در ترکیب با یکدیگر به­صورت اسید­سالیسیلیک در غلظت­های 1 و 2 میلی­مول در لیتر، پوتریسین در غلظت 1 میلی­مول در لیتر و نیز 1 میلی­مول در لیتر اسید­سالیسیلیک در ترکیب با 2 میلی­مول در لیتر پوتریسین به­طور معنی­داری باعث کاهش میزان پوسیدگی و حفظ کیفیت میوه­ها در پایان مدت نگهداری گردید. استفاده از اسید­سالیسیلیک و پوتریسین اثر معنی­داری بر صفات مورد اندازه‌گیری داشت و باعث حفظ pH و میزان مواد جامد محلول گردید. همچنین باعث حفظ اسیدیته کل، ویتامین ث و فعالیت آنتی­اکسیدانی کل گردید.  UR - https://ppt.basu.ac.ir/article_892.html L1 - https://ppt.basu.ac.ir/article_892_03b3fda3201008aa8e5e6b0969c0a092.pdf ER -