2024-03-29T12:33:58Z
https://ppt.basu.ac.ir/?_action=export&rf=summon&issue=116
دوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهی
2476-6321
2476-6321
1392
5
2
ارزیابی ظرفیت آنتی اکسیدانی گل های سنجد (Elaeagnus angustifolia) و اندام هوایی مفراح (Nepeta crispa) در استان همدان
اعظم
بدرحداد
خسرو
پیری
آنتیاکسیدانهای موجود در رژیم غذایی به لحاظ محافظت بدن در مقابل استرسهای اکسیداتیو و حفظ سلامت حائز اهمیت هستند. در تحقیق حاضر دو گیاه بومی همدان سنجد و مفراح که دارای ارزش دارویی در طب سنتی هستند، مورد بررسی قرار گرفتند. از گلهای سنجد و اندام هوایی مفراح پس از خشکشدن عصاره متانولی و هیدروالکلی (متانول + آب) تهیه گردید. سپس اندازهگیری مقدار کل ترکیبات فنلی به روش فولین سیوکالتو (Folin-Ciocalteu)، میزان فلاونوئیدها بهروش کلریدآلومینیوم صورت گرفت و خواص آنتیاکسیدانی بهروش مهار رادیکال آزاد DPPH سنجیده شد. نتایج نشان دادکه بیشترین محتوای فنل و فلاونوئید کل در هر دو گیاه مربوط به عصارههای متانولی میباشد. میزان مهار رادیکالهای آزاد DPPH توسط عصارهها با افزایش غلظت عصاره افزایش یافت. بیشترین فعالیت مهار رادیکال آزاد DPPH مربوط به عصاره متانولی مفراح بهمیزان 137/0 و عصاره متانولی سنجد بهمیزان 142/0 میلیگرم بر میلیلیتر است. نتایج این مطالعه نشان داد که فعالیت آنتیاکسیدانی این گیاهان میتواند با میزان ترکیبات فنلی و فلاونوئیدهای تام رابطهی مستقیم داشته باشد.
فنل
فلاونوئید
DPPH
سنجد و مفراح
آنتی اکسیدانت
2014
05
11
1
10
https://ppt.basu.ac.ir/article_740_d6dce264b78bae922dee05923d3cdf9c.pdf
دوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهی
2476-6321
2476-6321
1392
5
2
اثر مواد آلی و سوپرجاذب آب بر عملکرد و اجزای آن در سیب زمینی رقم مارفونا
نریمان
رشیدی
عیسی
ارجی
محمد
گردکانه
عبدالکریم
کاشی
بهمنظور بررسی تأثیر سوپرجاذب آب و مواد آلی بر عملکرد کمی سیبزمینی رقم مارفونا آزمایشی بهصورت کرتهای خرد شده در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 3 تکرار اجرا شد. فاکتور اصلی شامل دو سطح سوپرجاذب A200 (70 کیلوگرم در هکتار) و بدونسوپرجاذب و فاکتور فرعی کودهای آلی شامل 9 سطح بدون مصرف کود، مصرف کود شیمیایی (طبق آزمایش خاک)، کود مرغی گرانوله (1000 کیلوگرم در هکتار)، کود مرغی معمولی (12 تن در هکتار)، کود خاک پرور (1000 کیلوگرم در هکتار)، کود دامی معمولی (20 تن در هکتار)، ورمی کمپوست (20 تن در هکتار)، کمپوست (20 تن در هکتار) و کمپوست چای (تیکمپوست با خیس خوردن غدهها و 4 مرتبه محلولپاشی) بود. اثر سوپرجاذب بر تعداد ساقه در بوته، عملکرد غده در هکتار و ارتفاع گیاه در سطح احتمال 5% معنیدار گردید ولی بر روی تعداد غده در بوته معنیدار نشد. اثر سطوح مختلف کودهای آلی بر ارتفاع بوته، تعداد غده، تعداد ساقه در بوته و بر عملکرد غده در هکتار و میانگین قطر غدههای بزرگتر از 55 میلیمتر معنیداری بود. اثر متقابل کود و سوپرجاذب برای عملکرد غده در هکتار تفاوت معنیدار در سطح احتمال 5 درصد ایجاد نمود. با تجزیه همبستگی ساده مشخص شد که عملکرد غده تازه در هکتار با قطر ساقه، تعداد ساقه در بوته و تعداد غده در سطح برداشت مثبت، قوی و معنیداری میباشد. همچنین عملکرد در هکتار با وزن غده در سطح برداشت و میانگین قطر غدههای ریز 10 تا 35 میلیمتر همبستگی قوی، مثبت و معنیداری نشان داد. رابطه عملکرد در هکتار با شاخص برداشت مثبت و معنیدار بود.
سیب زمینی
سوپرجاذب
کود آلی و عملکرد غده
2014
04
21
11
22
https://ppt.basu.ac.ir/article_741_3bf1283889976df4ab7ca075557f2570.pdf
دوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهی
2476-6321
2476-6321
1392
5
2
اثر برهمکنش میکروارگانیسم های ریزوسفری، برجذب عناصر روی، منگنز، منیزیم و عملکرد اسانس در آویشن دنایی (Thymus daenensis)
فرزانه
بهادری
ابراهیم
شریفی عاشورآبادی
مهدی
میرزا
محمد
متینی زاده
وحید
عبدوسی
برای ارزیابی اثر برهمکنش قارچهای میکوریز آربوسکولار و باکتریهای کنترلکنندهی آفات و بیماریها بر جذب منیزیم و شماری از عناصر ریزمغذی، عملکرد اسانس و همچنین درصد کلونیزاسیون ریشه در گیاه دارویی آویشن دنایی (Celak. Thymus daenensis)، آزمایشی به گونه کرتهای خردشده در قالب بلوکهای کامل تصادفی با 6 تیمار و 3 تکرار در سال زراعی 91-1390 در مزرعه مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان (در منطقه شهمیرزاد) اجرا شد. تیمارهای بررسیشده شامل عامل اصلی در دو سطح عدمتلقیح و تلقیح با قارچ میکوریز آربوسکولار گونه Glomus mosseae و عامل فرعی نیز باکتریهای کنترلکنندهی آفات و بیماریها در سه سطح عدمتلقیح با باکتری، تلقیح با باکتری Bacillus subtilis و تلقیح با باکتری Pseudomonas fluorescens بودند. نتایج بهدست آمده نشان داد که تلقیح با قارچ G. mosseae و یا باکتری B. subtilis بهطور معنیداری موجب افزایش جذب عناصر بررسی شده در مقایسه با تیمار شاهد گردید. ولی اثربخشترین تیمار، کاربرد همزمان قارچ میکوریز G. mosseae و باکتری B. subtilis بود که اندازه جذب عناصر بررسی شده و عملکرد اسانس را در مقایسه با گیاهان شاهد به بیش از دو برابر افزایش داد.
آویشن دنایی (Thymus daenensis)
قارچ میکوریز آربوسکولار
عناصرریز مغذی
کشاورزی پایدار
2014
04
21
23
34
https://ppt.basu.ac.ir/article_742_0505d397cbe81874523fc183994bcded.pdf
دوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهی
2476-6321
2476-6321
1392
5
2
تأثیر نور فرابنفش A بر رشد و برخی از ویژگیهای فیزیولوژیکی نعناع فلفلی (Mentha piperita)
حسن
ساریخانی
تنش نوری فرابنفش یکی از تنشهای محیطی مهم است که در حالت شدید میتواند باعث از بین رفتن گیاهان شود. اما در گیاهان دارویی، اعمال تنش نوری فرابنفش بهصورت کنترلشده میتواند باعث فعالشدن سیستمهای تولید متابولیتهای ثانویه شده و افزایش ارزش گیاهان دارویی را باعث شود. پژوهش حاضر با هدف بررسی تأثیر نور فرابنفش A بر رشد و فیزیولوژی گیاه دارویی نعناع فلفلی صورت گرفته است. در این پژوهش گیاهچههای نعناع فلفلی در شرایط گلخانه کشت شدند و بهصورت تکمیلی تحت پرتوتابی نور فرابنفش با طول موج 365 نانومتر حاصل از دیودهای ساطعکننده نور در چهار تیمار 0 (شاهد)، 1، 2 و 4 ساعت پرتو فرابنفش قرار گرفتند. گیاهچهها پس از 60 روز تیمار برداشت شدند و از نظر صفات طول شاخه، سطح برگ، وزن تر، وزن خشک، درصد ماده خشک، محتوای کلروفیل برگ، محتوای پروتئین، محتوای فنل کل و محتوای اسانس مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که نوردهی فرابنفش باعث کاهش رشد رویشی و عملکرد پیکره رویشی گردید. محتوای کلروفیل در تیمارهای 1 و 2 ساعت نوردهی فرابنفش با شاهد تغییری نکرد اما در تیمار 4 ساعت نوردهی فرابنفش کاهش یافت. در مقابل افزایش در فعالیت محتوای ترکیبات فنلی و محتوای اسانس در تیمارهای نور فرابنفش دیده شد. در کل میتوان چنین نتیجهگیری کرد که گیاه نعناع فلفلی گیاهی حساس به نور فرابنفش A است که جهت مقابله با تنش فرابنفش ترکیبات فنلی در آن افزایش مییابد. اعمال تنش ملایم فرابنفش A در این گیاه با کاهش اندک عملکرد منجر به افزایش زیاد متابولیتهای ثانویه میشود.
نعناع فلفلی
نور فرابنفش
رشد
عملکرد
فنل کل
2014
04
21
35
44
https://ppt.basu.ac.ir/article_743_c10015c69e1f8116de4ae07e76279df0.pdf
دوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهی
2476-6321
2476-6321
1392
5
2
اثر کاربرد جداگانه و تلفیقی کود اوره، گاوی و مرغی بر رشد و عملکرد سورگوم علوفه ای
شهلا
لجم اورک
سیف الله
فلاح
شجاع
قریان دشتکی
سورگوم علوفهای بهدلیل سازگاری بالا به شرایط سخت محیطی برای تأمین علوفه در مناطق نیمهخشک از اهمیت زیادی برخوردار است. از اینرو جهت ارزیابی اثرات کاربرد جداگانه و تلفیقی کود گاوی، مرغی و اوره بر رشد و عملکرد این محصول آزمایشی بهصورت طرح بلوکهای کامل تصــادفی با چــهار تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه شهرکرد در سال 1389 اجرا گردید. تیمارها شامل شاهد و کودهای گاوی، مرغی، اوره، اوره-گاوی، اوره- مرغی و گاوی- مرغی بودند. نتایج نشان داد که با بهکارگیری کود مرغی ارتفاع ساقه اصلی، شاخص سطح برگ، وزن خشک برگ، وزن خشک ساقه، وزن خشک گلآذین در مقایسه با تیمار شاهد بهطور معنیداری افزایش یافت و بیشترین عملکرد علوفه خشک (16/11 تن در هکتار) در تیمار کود مرغی تولید شد ولی عملکرد علوفه این تیمار با تیمارهای کود اوره، اوره-گاوی و اوره- مرغی اختلاف معنیداری نداشت. کمترین مقدار علوفه خشک سورگوم (97/5 تن در هکتار) در تیمار شاهد بهدست آمد شد. بهطورکلی، کاربرد کود مرغی و یا ترکیب اوره با کودهای دامی برای تولید علوفه سورگوم در شرایط مشابه مناسب میباشد.
کود شیمیایی
کود دامی
تلفیق کود و علوفه
2014
04
21
45
54
https://ppt.basu.ac.ir/article_744_7d65348f094fcba934f4d97b3f3572be.pdf
دوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهی
2476-6321
2476-6321
1392
5
2
تأثیر تیمار کلشیسین بر القاء اتوتتراپلوئیدی و تغییر صفات مورفوفیزیولوژیک در گل پروانش (Catharanthus roseus) رقم alba
حمیدرضا
حسینی
مهرانگیز
چهرازی
داریوش
نباتی احمدی
محمد
محمودی سورستانی
بهمنظور ارزیابی تأثیر تیمار کلشیسین بر القاء اتوتتراپلوئیدی در گل پروانش (Catharanthus roseus cv. alba)، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 غلظت کلشیسین (صفر، 1/0، 2/0 و 4/0 درصد) و 6 تکرار انجام شد. بعد از اعمال تیمار کلشیسین در مرحلهی گلدهی کامل، از فلوسایتومتری جهت اندازهگیری سطح پلوئیدی استفاده شد. نتایج نشان داد که افزایش غلظت تیمار کلشیسین تأثیر قابلتوجهی بر درصد اتوتتراپلوئیدی و مرگومیر داشت. بیشترین میزان اتوتتراپلوئیدی مربوط به غلظت 4/0 درصد کلشیسین (44 درصد) بود. درحالیکه بیشترین زندهمانی پس از تیمار شاهد، در تیمار 1/0 درصد کلشیسین ثبت شد. نتایج بیانگر افزایش معنیدار قطر ساقه، تعداد شاخه جانبی، تعداد برگ، سطح برگ، قطر گل، قطر دمگل، میزان کلروفیلهای a، b و کل در گیاهان تتراپلوئید در مقایسه با گیاهان دیپلوئید بود. با افزایش سطح پلوئیدی ارتفاع گیاه کاهش یافت، درصورتیکه طول دمگل در گیاهان دیپلوئید و تتراپلوئید تغییری نکرده و از نظر رشد دارای تیپ یکسان بودند.
اتو تتراپلوئیدی
فلوسایتومتری
کلشیسین
مورفوفیزیولوژیک و گل پروانش
2014
04
21
55
62
https://ppt.basu.ac.ir/article_745_e19e2a8671095ab0bfcd35b40be06de2.pdf
دوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهی
2476-6321
2476-6321
1392
5
2
بررسی تأثیر کودهای زیستی، آلی و شیمیایی بر روی کمیت و کیفیت اسانس گیاه رازیانه (Foeniculum vulgare)
امیر
یونسیان
پرویز
رضوانی مقدم
احمد
غلامی
بهمنظور بررسی تاثیر کودهای زیستی، آلی و شیمیایی بر کمیت و کیفیت اسانس گیاه دارویی رازیانه Foeniculum vulgare Mill.))، آزمایشی با 11 تیمار و 3 تکرار، بهصورت بلوکهای کامل تصادفی به اجرا درآمد. تیمارهای آزمایش عبارت بودند از: 1- کود اوره(N)، 2- گـــونه M1 میکوریزا (G)(Glomus mosseae) 3- گونه M2میکوریــــزا (Glomus intraradices)، 4- کود گاوی (F)، 5- گـــونه + M1گونه M2، 6- کود اوره (N) + گونه M1 7- کود اوره (N) + گونه M2، 8-کود گاوی (F) + گونه M1، 9- کود گاوی (F) + گونه M2، 10- کود گاوی (F) + کود اوره (N)، 11- شاهد C (عدماستفاده از کود). نتایج این بررسی نشان داد که بین تیمارها از نظر تأثیر بر درصد اسانس اختلاف معنیداری وجود نداشت ولی این تیمارها از نظر تأثیر بر اجزای تشکیلدهنده اسانس (عملکرد) اختلاف معنیداری را نشان دادند. نتایج حاصل از آزمایش نشان دادکه بیشترین و کمترین درصد اسانس بهترتیب در تیمارهای شــاهد ( 85/1%) و تیمــار + M1 M2 (25/1%) حاصل شد. بیشترین عملکرد اسانس بهمقدار 64/24 (لیتر در هکتار) با کاربرد کود گاوی (8 تن در هکتار) بهدست آمد. مهمترین ترکیبات تشکیلدهنده اسانس شامل: آنتول، فنکون، لیمونن و استراگول میباشد و بیشترین میزان آنتول در اسانس (301/81%) و کمترین درصد فنکون (532/8%)، استراگول (05/3%) و لیمونن (231/3%) در اسانس در تیمار میکوریزا گونه (Glomus intraradices) M2 بهدست آمد.
اسانس
رازیانه
کود اوره
کود گاوی
میکوریزا
2014
04
21
63
72
https://ppt.basu.ac.ir/article_746_31ad092d5a300e5a9a433ef4e5510bfb.pdf
دوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهی
2476-6321
2476-6321
1392
5
2
پاسخ های فیزیولوژیکی پنج گونه بادام به تنش خشکی ناشی از پلی اتیلن گلایکول
محمدرضا
زکائی خسروشاهی
محمود
اثنی عشری
احمد
ارشادی
علی
ایمانی
اثرات تنش خشکی بر برخی از ویژگیهای فیزیولوژیکی دانهالهای جـوان پنج گـونه بادام (Prunus dulcis، P. eburnea، P. eleagnifolia، P. haussknechti و P. scoparia) بررسی شد. سه سطح مختلف تنش خشکی (پتانسیل اسمزی محلول غذایی؛ Ψs= 6/0-، 1/1- و 6/1- مگاپاسکال) و تیمار شاهد (Ψs= 1/0- مگاپاسکال) بهمدت 2 هفته و پس از آن، 4 هفته دوره بهبودی اعمال گردید. پتانسیل آب برگ گیاهان تیمار شده در مقایسه با شاهد به طور معنیداری کاهش یافت. تحت تنش شدید، P. dulcis پایینترین پتانسیل آب برگ را در میان گونههای مورد مطالعه داشت. قندهای محلول کل و پرولین آزاد در واکنش به تنش خشکی بهطور معنیداری در برگها تجمع یافتند. بیشترین تجمع قندهای محلول تحت شرایط تنش شدید در مقایسه با شاهد در P. eburnea و P. dulcis مشاهده گردید. همچنین، بیشترین تجمع پرولین در برگهای P. dulcis و P. eburnea اتفاق افتاد. تنش خشکی باعث کاهش معنیداری در محتوای کلروفیل a، کلروفیل b و کلروفیل کل گردید، اما محتوای کاروتنوئیدهای کل تحت تأثیر تنش خشکی قرار نگرفت. P. haussknechti و P. dulcis در مقایسه با سایر گونهها کاهش کمتری در محتوای کلروفیل برگ نشان دادند. فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی شامل سوپراکسید دیسموتاز، پراکسیداز، کاتالاز، آسکوربات پراکسیداز و گلوتاتیون ردوکتاز در برگهای دانهالهای تنش دیده بهطور معنیداری افزایش یافت. بهطورکلی، P. dulcis با پایینترین پتانسیل آب برگ تحت شرایط تنش خشکی، بیشترین تجمع پرولین، تجمع نسبتاً بالای قندهای محلول و کاهش نسبتاً کمتر رنگیزههای برگ ممکن است در مقایسه با سایر گونههای مورد بررسی مقاومت بیشتری به تنش خشکی داشته باشد.
بادام
تنش خشکی
نشانگرهای فیزیولوژیکی
2014
04
21
73
88
https://ppt.basu.ac.ir/article_747_1d7f1adb5a4ae64cf3fcc6deb38edf8c.pdf
دوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهی
2476-6321
2476-6321
1392
5
2
تأثیر شوری و دما بر جوانهزنی بذر گیاه وسمه (Indigofera tinctoria)
علی
انصوری
حسن
شهقلی
منوچهر
قلی پور
حسن
مکاریان
وسمه (Indigofera tinctoria) گیاه ناشناختهای است که اخیراً بهدلیل خصوصیات دارویی- صنعتی آن مورد توجه قرار گرفته است. اطلاعات کمی در مورد اثرات دما و شوری بر جوانهزنی بذر گیاه وسمه وجود دارد. هدف از این پژوهش بررسی تأثیر دما و شوری بر جوانهزنی وسمه بود. بههمین منظور دو آزمایش مجزا در سال 1390 در دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی شاهرود انجام شد. در آزمایش اول تیمارها شامل دماهای مختلف 10، 15، 20، 25، 30، 35، 40 و 45 درجه سانتیگراد، و آزمایش دوم شامل 6 سطح شوری{صفر (شاهد)، 2، 3، 4، 5 و 6 دسیزیمنس بر متر} از منبع کلریدسدیم در نظر گرفته شد. برای تعیین درصد جوانهزنی نسبت به زمان و نیز زمان تا 50 درصد جوانهزنی از توابع دندانمانند، دو تکهای، بتا و درجهی دوم استفاده شد. برای انتخاب مدل برتر از میان مدلهای مختلف شاخصهایی همچون پارامترهای معادلهی رگرسیون خطی، ضریب تبیین (R2)، ضریب همبستگی و مجذور میانگین مربعات خطا (RMSD) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که بهترین مدل برای توصیف سرعت جوانهزنی بذر نسبت به زمان و نیز زمان تا 50 درصد جوانهزنی تابع دوتکهای است. براساس این مدل مقدار دمای پایه، مطلوب و سقف برای جوانهزنی بهترتیب 27/10، 26/28 و 50/39 درجه سانتیگراد بهدست آمد. در این بررسی، روز بیولوژیک (تعداد روز موردنیاز برای جوانهزنی تحت شرایط دمای مطلوب یا بهعبارت دیگر حداقل تعداد روز از آبنوشی تا جوانهزنی) 21/1 بود. کاربرد سطح شوری کم (2 دسیزیمنس بر متر) موجب افزایش درصد و سرعت جوانهزنی، طول ریشهچه و ساقهچه و کاهش وزن ریشهچه وسمه شد. با افزایش شوری درصد جوانهزنی و رشد ریشهچه کاهش یافت. همچنین، سطوح بالای شوری سبب کاهش بیشتر رشد ریشهچه نسبت به ساقهچه شد.
تنش شوری
جوانهزنی بذر
دماهای کاردینال
وسمه
2014
04
21
89
98
https://ppt.basu.ac.ir/article_748_1e656053761f45695a98ef4dee3fefea.pdf
دوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهی
2476-6321
2476-6321
1392
5
2
تغییرات فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی دو رقم شمعدانی تحت تأثیر نانوذرات نقره در شرایط تاریکی
مهرناز
حاتمی
عبدالله
حاتم زاده
محمود
قاسم نژاد
رضا
حسن ساجدی
منصور
قربانپور
این پژوهش بهمنظور بررسی اثر نانوذرات نقره در طی شرایط تاریکی بر فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی و رنگیزههای فتوسنتزی در دو رقم شمعدانی"آنتونی" و "بلوواندر" انجام شده است. نانوذرات نقره در پنج سطح (80،60،40،20 صفر میلیگرم در لیتر) بهصورت محلولپاشی برگی در طی شرایط تاریکی اعمال گردید. نتایج نشان داد که اختلاف معنیداری میان دو رقم، در محتوای کلروفیل a و b و کاروتنوئید در تیمار شاهد و سایر سطوح نانوذرات نقره تا سطح 60 میلیگرم در لیتر وجود دارد. بیشترین محتوای کلروفیل a (048/0 میلیگرم در گرم وزنتر) و کاروتنوئید (82/1میلیگرم در گرم وزنتر) در رقم آنتونی تحت تیمار 60 میلیگرم در لیتر مشاهده گردید. فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز در غلظت 60 میلیگرم در لیتر نانوذرات نقره در هر دو رقم افزایش یافت، اما با افزایش غلظت نانوذرات (80 میلیگرم در لیتر) کاهش نشان داد. همچنین این دو رقم از نظر فعالیت آنزیمهای آسکورباتپراکسیداز و پراکسیداز تفاوت معنیداری نشان دادند. افزایش غلظت نانوذراتنقره در بالاترین سطح، سبب تنش اکسیداتیو بیشتری در رقم بلوواندر نسبت به رقم آنتونی گردید. پراکسیداسیون لیپید در هر دو رقم در غلظتهای مختلف نانوذراتنقره تا سطح 60میلیگرم در لیتر تفاوت زیادی با تیمار شاهد نشان داد، بهطوریکه این شاخص در رقم آنتونی کمتر از رقم بلوواندر (بهترتیب 11 و 2/12 نانومول مالوندیآلدئید گرم وزن تر) تحت تیمار 60 میلیگرم در لیتر بود. بیشترین غلظت نانوذرات نقره نه تنها از تجزیه لیپیدهای غشایی جلوگیری نکرد، بلکه سبب کاهش شدیدی در ماندگاری گلهای شمعدانی در هر دو رقم گردید.
آنزیم های آنتی اکسیدان
شمعدانی
پیری برگ
کیفیت پس از برداشت
نانوذرات نقره
2014
04
21
99
108
https://ppt.basu.ac.ir/article_749_b7c0f0ffb3ddc0dc5b33bf85d078ae02.pdf