اصغری مرجانلو، ا.، مستوفی، ی.، شعیبی، ش. و مقومی، م. 1387. تأثیر اسانس ریحان بر کنترل پوسیدگی خاکستری و کیفیت پس از برداشت توتفرنگی، فصلنامه گیاهان دارویی، 28: 139-131.
پیغامی آشنایی، س.، فرزانه، م.، هادیان، ج.، شریفی تهرانی، ع. و قربانپور، م. 1386. بررسی اثر چند اسانس گیاهی درکنترل کپک خاکستری سیب در اثر Botrytis cinerea، مجله پژوهش کشاورزی آب، خاک و گیاه در کشاورزی، 3: 10-1.
رنجبر، ح.، فرزانه، ه.، هادیان، ج.، میر جلیلی، م. ح. و شریفی، ر. 1387. اثر ضدقارچی چند اسانس گیاهی بر بیماریهای پس از برداشت میوه توتفرنگی، مجله پژوهش و سازندگی در زراعت و باغبانی، 81: 60-54.
ماجدی، م. 1373. روشهای آزمون شیمیایی مواد غذایی. انتشارات جهاد دانشگاهی دانشگاه تهران، 108 صفحه.
مسکوکی، ع. و مرتضوی، س. ع. 1383. تأثیر اسانسهای آویشن و زنیان در کنترل رشد قارچ Aspergillus parasiticus روی گلابی در سرد خانه، مجله علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی، 8 (2): 207-215.
Aras, G. and Usai, M. 2001. Fungitoxic activity of 12 essential oils against four postharvest citrus pathogen: chemical analysis of Thymus capitatusoil and its effect in sub-atmospheric pressure conditions, Food Protection, 64: 1009-1025.
Bruni, R., Medici, A., Andreotti, E., Fantin, C., Muzzoli, M. and Dehesa, M. 2003. Chemical composition and biological activities of Isphingo essential oil, a traditional Ecuadorian spice from Ocoteaquixos (lam) kosterm. (lauraceae) flower calkes. Food Chemestry, 85: 415- 421.
Chebli, B., Hmamouchi, M., Achouri, M. and Idrissi-Hassani, L. M. 2004. Composition and in vitro fungitoxic activity of 19 essential oils against two post-harvest pathogens. Journal of Essential oil Research, 16: 507-511.
Ding, C. K., Wang, C. Y., Gross, K. C. and Smith, D. L. 2002. Jasmonate and salicylate induce the expression of pathogensis-related-protein genes and increase resistance to chilling injury in tomato fruits. Planta, 214: 895-901.
Dris, R., Nishkanen, R. and Jain, S. M. 2001. Crop management and postharvest handing of horticultural product. Science Publishers, 1: 363-370.
Elad, Y., Gulliono, M. L., Shtienbery, D. and Aloli, C. 1995. Managing Botrytis cinerea on tomatoes in greenhouses in the Mediterranean. Crop Protection, 14: 105-109.
Georgopoulos, S. G. 1987. The development of fungicide resistance In: Wolf, M., Catan C. E. Papulations of plant pathogens-their dynamics and genetics Blank Well Scientific Publications, oxford, pp. 239-251.
Lee, S. O., Choi, G. L., Jang, K. S., Lim, H. K., Cho, K. I. and Cheol Kim, J. 2007. Antifungal activity of five plants essential oils as fumigant against postharvest and soil-borne plant pathogenic fungi. Plant Pathology Journal, 23: 97-102.
Moon, J. H. and Terao, J. 1998. Antioxidant activity of caffeic acid and dihydrocaffeic acid in lard and human low- density lipoprotein. Journal of Agriculture and Food Chemistry, 46: 5062-5065.
Nishikawa, F., Kato, M., Hyodo, H., Ikoma, Y., Sugiura, M. and Yano, M. 2003. Ascorbate metabolism in harvested broccoli. Journal of I- aminocyclopropane- 1- carboxylic acid and emission in apple fruit flesh disks during storage. Postharvest Biology and Technology, 1: 101-109.
Reddy Bhaskara, M. V., Angers, P., Gosselin, A. and Arul, J. 1997. Characterization and Rhizopus stolonifer in strawberry fruits. Phytochemistry, 47: 1515-1520.
Sayyari, M., Babalar, M., Kalantari, S., Martinez-Romero, D., Guillen, F. and Valero, D. 2011. Vapour treatment with methyl salicylic or methyl jasmonate alleviated chilling injury and enhanced antioxidant potential during postharvest storage of pomegranates. Food Chemistry, 124: 964-970.
Staub, T. 1991. Fungicide resistance; pratical experience with antiresistance strategies and role of integrated use. Annual Review of Phytopathology, 29: 421-442.
Wang, L., Chen, S., Kong, W., Li, S. and Archbold, D. 2006. Salicylic acid pretreatment alleviates chilling injury and affects the antioxidant system and heat shock protein of peaches during cold storage. Postharvest Biology and Technology, 41: 244-251.
Yaoa, H. and Tiana, S. 2005. Effects of pre- and post-harvest application of salicylic acid or methyl jasmonate on inducing disease resistance of sweet cherry fruit in storage. Postharvest Biology and Technology, 35: 253-262.