امیدبیگی، ر. 1376. رهیافتهای تولید و فرآوری گیاهان دارویی (جلد 2). انتشارات طراحان نشر، 441 صفحه.
اکبرینیا، ا. و سفیدکن، ف. 1388. شناسایی ترکیبهای معطر گیاه دارویی مرزه سهندی کشت شده در قزوین. دانشگاه علوم پزشکی قزوین، 13 (2): 63-60.
برقعی، س. ف. و عزیزی، ع. 1397. ارزیابی تنوع تودههای بادرشبو (Dracocephalum moldavica) کشت شونده در شمال غرب ایران با استفاده از صفات اگرومورفولوژی و فیتوشیمیایی. فنآوری تولیدات گیاهی، 10 (2): 1-16.
تیموری، م. و باهرنیک، ز. 1381. فعالیت ضدمیکروبی گیاه مرزه Satureja laxiflora G. Koch قبل و بعد از گلدهی. تحقیقات گیاهان دارویی معطر ایران، 13: 68-59.
سفیدکن، ف.، جمزاد، ز. و برازنده، م. م. 1383. اسانس Satureja bachtiarica Bunge بهعنوان منبعی غنی از کارواکرول. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 20 (4): 439-425.
سفیدکن، ف.، منفرد، ا. و کیهانی، ع. 1393. روشهای مختلف خشک کردن و اسانسگیری بر کمیت و کیفیت اسانس مرزه سهندی. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 39 (2): 249-239.
طباطبایی رئیسی، ع.، خلیقی، ا.، کاشی، ع.، اثنیعشری، س.، بامداد مقدم، ص. و دل آذر، ع. 1386. فعالیت آنتیاکسیدانی و ترکیبات شیمیایی اسانس بخشهای هوایی گیاه Satureja sahendica Bornm. فصلنامه علوم دارویی، 3: 6-1.
عادلی،ن.، علیزاده، م. ع.، محمدی، ع. و جعفری، ع. ا. 1394. ارزیابی صفات مورفولوژیکی، فنولوژیکی و عملکرد اسانس تعدادی از جمعیتهای گونه بابونه Anthemis haussknechtii. نشریه زراعت. 28 (106): 185-192.
عباسزاده، ب.، رضائی، م. ب. و پاکنژاد، ف. 1390. ارزﻳﺎﺑﻲ رواﺑﻂ بین عملکرد اسانس با استفاده از تجزیه علیت در دو اکوتیپ پونه (Mentha longifolia (L). Huds. Var. amphilema). ﻓﺼﻠﻨﺎﻣﺔ ﻋﻠﻤﻲ- پژوهشی تحقیقات گیاهان دارویی و معطر اﻳﺮان، 27 (1): 36-46.
علیزاده، م. ع.، یاریاب، س.، جعفری، ع. ا. و صالحی شانجانی، پ. 1393. بررسی تنوع صفات مورفولوژی، فنولوژی و عملکرد اسانس در جمعیتهای چهار گونه بابونه Anthemis tinctoria، A. pseudocotula، A. haussknechtii و A. altissima در شرایط مزرعه. بهنژادی گیاهان زراعی و باغی، 2 (1): 59-73.
قربانلی، م.، فاکرباهر، ز.، میرزا، م. و رضایی، م. ب. 1380. بررسی برخی از پارامترهای رشد و تغییرات کمّی و کیفی ترکیبهای موجود در اسانس مرزه Satureja hortensis تحت تأثیر رژیمهای مختلف آبیاری در طی دورههای رویشی و زایشی. پژوهش و سازندگی (در منابع طبیعی)، 14 (3): 45-40.
مظفریان، و. 1390. شناخت گیاهان دارویی و معطر ایران. انتشارات فرهنگ معاصر. 1444 صفحه.
Adams, R. P. 2002. Identification of Essential oil Components by Gas Chromatography/Mass Spectrometry. Allured Publishing corporation, Carol stream, USA, 804p.
Akbarinia, A. and Sefidkan, F. 2009. Identification of aromatic compositions of medicinal plant of Satureja Sahendica cultivated in Qazvin. Qazvin university of Medical Sciences, 13 (2): 60-63.
Azaz, D., Demirci, F. and Satil, F. 2002. Antimicrobial activity of some Satureja essential oils. Z Naturfoschc, 57 (9-10): 817-21.
Biritish Pharmacopoeia, 1988. British Pharmacopoeia (Vol. 2). Her Majesty's Stationery office, London.
Farsam, H., Amanlou, M., Radpour, M. R., Salehinia, A. N. and Shafiee, A. 2004. Composition of the assential oils of wild and cultivated Satureja Khuzistanica Jamzad from Iran. Flavour and Fragrance Journal, 19 (4): 308-310.
Hajhashemi, V., Ghannadi, A. and Pezeshkian, S. K. 2002. Antinocicieptive and anti-inflammatory effects of Satureja hortensis L. extracts and essential oil. Journal of Ethnopharmacology, 82 (2-3): 83-87.
Keskitalo, M., Pehu, E. and Simon, J. E. 2001. Variation in Volatile compounds from Tansy Tanacetum vulgare L. related to genetic and morphological differences of genotypes. Theoretical and Applied Genetics, 29: 265-285.
Michaelakis, A., Theotokatos, S. A., Koliopoulos, G. O. and Chorianopoulos, N. G. 2007. Essential oils of Satureja species: Insecticidal effect on Culex pipiens Larve (Diptera: Culicidae). Molecules, 12 (12): 2567-2578.
Rechinger, K. H. 1982. Satureja in Flora Iranica, Akademische Druck-u. Verlagsamstalt, Graz, 37 (4): 495-504.
Sefidkon, F., Abbasi, Kh., Jamzad, Z. and Ahmadi, Sh. 2007. The effect of distillation methods and stage of plant growth on the essential oil content and composition of Satureja rechingeri Jamzad. Food Chemistry, 100: 1054-1058.
Sefidkon, F. and Akbarinia, A. 2009. Essential oil content and composition of Satureja sahendica Bornm. at different stages of plant growth. Journal of Essential Oil Research, 21 (2): 112-114.
Sefidkon, F., Jamzad, Z. and Mirza, M. 2004. Chemical variation in the essential oil of Satureja sahendica from Iran. Food Chemistry, 88: 325-328.
Sefidkon, F. and Jamzad, Z. 2005. Chemical composition of the assential oils of three Iranian Satureja species (S. mutica, S. macrantha and S. intermedica). Food Chemistry, 91: 1-4.
Sefidkan, F., Jmazad, Z. and Barazandeh, M. M. 2004. Essential oil of Satureja bachtiarica Bunge as a rich source of Carvacrol, Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants, 20 (4): 425-439.
Teymouri, M. and Bahernick, Z. 2003. Anti-microbial activity of Satureja laxiflora G. Koch before and after flowering, Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants, 13: 59-68.