تأثیر پوشش خوراکی کاراگینان غنی شده با اسانس زنیان بر کیفیت پس از برداشت میوه توت‌فرنگی

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانشجوی دکتری، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران

2 دانشیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران

3 استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران

4 استاد، مرکز تحقیقات و ازدیاد، پارما، داتشگاه آبداهو، آمریکا

چکیده

پوشش‌های خوراکی حاصل از هیدروکلوئیدها ترکیباتی ایمن و کاربردی جهت افزایش عمر پس از برداشت محصولات باغی و جایگزین مناسبی به‌جای پوشش‌های سنتزی مرسوم هستند. هدف از تحقیق حاضر، استفاده از پوشش خوراکی کاراگینان غنی‌شده با اسانس زنیان به‌منظور افزایش عمر پس از برداشت میوه توت­فرنگی بود. آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار شامل شاهد (بدون پوشش)، کاراگینان یک درصد، کاراگینان دو درصد، کاراگینان یک درصد + اسانس زنیان یک درصد، کاراگینان دو درصد +اسانس زنیان یک درصد در دمای پنج درجه سانتی‌گراد و رطوبت نسبی 70 درصد به‌مدت هیجده روز اجرا شد. اثر ضدمیکروبی اسانس زنیان، ماندگاری، کاهش وزن، سفتی بافت، محتوای مواد جامد محلول، اسیدیته کل، آنتوسیانین، ویتامین ث و فنول کل هر سه روز یک‌بار بررسی شد. نتایج نشان داد که پوشش کاراگینان غنی‌شده با اسانس زنیان علاوه‌بر تأخیر در بروز پوسیدگی و آلودگی میوه­‌ها، بر سایر پارامترهای بیوشیمیایی اثر مثبتی گذاشت. هم‌چنین پوشش کاراگینان یک و دو درصد منجر به کاهش تغییرات آنتوسیانین، فنول کل، ویتامین ث و سفتی میوه در مقایسه با شاهد شد. تیمارهای پوششی کاراگینان یک و دو درصد غنی شده با اسانس زنیان یک درصد کاهش وزن را با کنترل از دست دادن رطوبت در شرایط انبارمانی به تأخیر انداختند. کاربرد پوشش کاراگینان یک درصد همراه اسانس زنیان یک درصد در طی هیجده روز منجر به حفظ ماندگاری میوه توت‌­فرنگی در طی دوره انبارمانی شد،که به‌عنوان یک روش ایمن و سودمند پیشنهاد می­‌شود.

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

Effect of Ajwain Essential Oil-enriched Carrageenan Edible Coating on Postharvest Quality of Strawberry

نویسندگان [English]

  • Soma Abdi 1
  • Davood Bakhshi 2
  • Alireza Mehregan Nikoo 3
  • Esmaeil Fallahi 4
1 PhD Studen, Department of Horticultural Sciences, Faculty of Agriculture, University of Guilan, Rasht, Iran
2 Associate Professor, Department of Horticultural Sciences, Faculty of Agriculture, University of Guilan, Rasht, Iran
3 Assistant Professors, Department of Food Sciences, Faculty of Agriculture, University of Guilan, Rasht. Iran
4 Professor, Parma Research and Extension Center, University of Idaho, USA
چکیده [English]

Edible coatings from hydrocolloids are secure and applicable compounds for the shelf-life extension of horticultural products as suitable replacements for synthetic coatings. The purpose of the current study was to use edible coating of carrageenan enriched by Ajwain in order to extend the shelf-life of strawberry fruit. The experiment was carried out as a factorial in a complete random block design with five treatments including the control (without coatings), carrageenan 1%, carrageenan 2%, carrageenan 1% + 1% Ajwain essential and carrageenan 1% + 1% Ajwain essential at 5°C, relative humidity of 70% and for 18 days. The analysis of the antibacterial effect of Ajwain essential, shelf life, weight loss, tissue firmness, soluble solid content, titratable acidity, anthocyanin, Vitamin C and total phenol were carried out every three days. The results revealed that carrageenan coating enriched by Ajwain essential oil delayed decaying and contamination process together with a positive effect on the other biochemical parameters. Moreover, compared with the control treatment, carrageenan coating resulted in decrease in anthocyanin changes, total phenol, Vitamin C, weight loss and fruit firmness when applied separately and mixed. 1% and 2% carrageenan coatings enriched by 1% Ajwain essential delayed weight loss by means of controlling moisture loss in storage conditions. Overall, it could be suggested to use carrageenan 1% coating enriched with 1% Ajwain essential as a safe and beneficial method to maintain of strawberry fruit during storage.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Antioxidant
  • Decay
  • Firmness
  • Weight loss