بهبود کیفیت آب میوه پرتقال والنسیا با استفاده از پوتریسین و متیل جاسمونات

نوع مقاله : مقاله علمی-پژوهشی

نویسندگان

1 دانشجوی کارشناسی ارشد گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران

2 استادیار گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران

چکیده

در پژوهش حاضر اثر پوتریسین و متیل‌جاسمونات روی افزایش کیفیت آب میوه پرتقال والنسیا بررسی شده است. میوه‌های پرتقال با پوتریسین (صفر، 5/2 و 5 میلی‌مولار) و متیل‌جاسمونات (صفر، 10 و 20 میکرومولار) به‌مدت 5 دقیقه تیمار و سپس در دمای 1±5 درجه سانتی‌گراد با رطوبت نسبی 85 درصد برای مدت 4 ماه انبار شدند. کل مواد جامد محلول، اسید قابل تیتر، اسید آسکوربیک، کاروتنوئید کل و آنتوسیانین کل و آب میوه اندازه‌گیری گردند. نتایج نشان داد که مواد جامد محلول، ویتامین ث و میزان آب میوه‌های تیمار شده و تیمار نشده طی انبارمانی کاهش یافت، ولی تیمار پوترسین و متیل جاسمونات به تنهایی و با هم روند کاهش تغییرات را کمتر نشان دادند، به‌طوری‌که کاربرد پوتریسین 5 میلی‌مولار و ترکیب آن با متیل‌جاسمونات 10 میکرومولار طی انبارمانی بیشترین میزان مواد جامد محلول، اسیداسکوربیک و میزان آب را نسبت به شاهد و سایر تیمارها دارا بودند. میزان اسید قابل تیتر، آنتوسیانین کل و کاروتنوئید کل در میوه‌های تیمار شده و تیمار نشده طی انبارمانی افزایش یافت، ولی این روند افزایشی در میوه‌های تیمار شده بیشتر از میوه‌های شاهد بود، به‌طوری‌که بیشترین میزان میزان اسیدقابل تیتر، آنتوسیانین و کاروتنوئید در میوه‌های تیمار شده با پوتریسین 5 میلی‌مولار و ترکیب آن با متیل‌جاسمونات 10 میکرومولار در پایان انبارمانی مشاهده گردید. به‌طورکلی نتایج نشان داد، کاربرد پوتریسین 5 میلی‌مولار و ترکیب آن با متیل‌جاسمونات 10 میکرومولار مؤثرترین تیمار بودند.   

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Improving Valencia Orange Fruit Juice Quality Using Putrescine and Methyl Jasmonate

نویسندگان [English]

  • Soheila Mohammadrezakhani 1
  • Zahra Pakkish 2
1 MSc Student, Department of Horticultural Science, Faculty of Agriculture, Shahid Bahonar University of Kerman, Kerman, Iran
2 Assistant Professor, Department of Horticultural Science, Faculty of Agriculture, Shahid Bahonar University of Kerman, Kerman, Iran
چکیده [English]

This experiment was carried out to determine the effects of putrescine and methyl jasmonate on increasing juice quality of orange (Citrus sinences L.) “Valencia” fruit. Orange fruit were treated with 0 (control), 2.5 and 5 mM putrescine and 0 (control), 10 and 20µM methyl jasmonate for 5 m, stored at 5±1°C with 85-90 % relative humidity for 4 months and then total soluble solids, titratable acidity, ascorbic acid, total carotenoid, total anthocyanine of the fruit juice evaluated. The results showed, that the total soluble solids, ascorbic acid and the amount of fruit juice in treated and non-treated fruits were reduced during storage, but in putrescine and methyl jasmonate treatments alone and together, the trend of reduction was lower. However, 5 mM putrescine treatment and combined with 10 µM methyl jasmonate had highest, total soluble solids, ascorbic acid and the amount of fruit juice, compared to the control and the other treatments.The titratable acidity, total anthocyanin and total carotenoid of treated and non-treated fruits increased during storage but pattern of changes of treated fruits increased higher compared to the control fruits. However, The highest titratable acidity, anthocyanin and carotenoid content observed in treated fruit with 5 mM putrescine and combined with 10 µM methyl jasmonate in end storage. So, fruits treated with 5 mM putrescine and combined with 10 µM methyl jasmonate showed the best effect.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Anthocyanin
  • Antioxidant
  • Carotenoid
  • Storage
دفتر آمار و فناوری اطلاعات وزارت جهادکشاورزی. 1390. نتایج طرح آمارگیری نمونه‌های محصولات باغی. 114 صفحه.
زکائی خسروشاهی م. ر. و اثنی­عشری، م. 1387. اثر کاربرد پوتریسین بر عمر و فیزیولوژی پس از برداشت میوه‌های توت‌فرنگی، زردآلو، هلو و گیلاس. مجله علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی 45: 219-225.
فتوحی قزوینی، ر. و فتاحی مقدم، ج. 1385. پرورش مرکبات در ایران. انتشارات دانشگاه گیلان. 306 صفحه.
Ayala-Zavala, J. F., Wang, S. Y., Wang, C. Y. and Gonzalez-Aguilar, G. A. 2004. Methyl jasmonate in conjunction with ethanol treatment increases antioxidant capacity, volatile compounds and postharvest life of strawberry fruit, Wissenchaft Lebensmittel Technolog,87: 695 pp.
Basiouny, F. M. 1996. Blueberry fruit quality and storability influenced by postharvest application of polyamines and heat treatments. Proceedings of the Florida State Horticultural Society, 109: 269-272.
Burdurlu, H. S, Nuray, K. and Feryal, K. 2006. Degradation of vitamin C in Citrus juice concentrates during storage. Journal of Food Engineering, 74: 211-216.
Buta, J. G. and Moline, H. E. 1998. Methyl jasmonate extends shelf life and reduces microbial contamination of freshcut celery and peppers. Journal of Agriculture and Food Chemistry, 46: 1253-1256.
Egert, M. and Tevini, M. 2002. Influence of drought on some physiological parameters symptomatic for oxidative stress in leaves of chives (Allium schoenoprasum). Envirimental and Experimental Botany, 48: 43-49.
Gonzalez-Aguilar, G. A., Buta, J. G. and Wang, C. Y. 2001. Methyl jasmonate reduces chilling injury symptoms and enhances colour development of Kent mangoes. Journal of The Science Food and Agriculture, 81: 1244-1249.
Hardenburg, R. E., Watada, A. E. and Wang, C. Y. 1986. The commercial storage of fruits, vegetables, and florist and nursery stocks. Agricultural Handbook, 66: 130p.
Heinonen, I. M., Meyer, A. S. and Frankel, E. N. 1998. Antioxidant activity of berry phenolics on human low-density lipoprotein and liposome oxidation. Journal of Agriculturaland Food Chemistry, 46: 4107-4112.
Kalt, W. and Mcdonald, J. E. 1996. Chemical composition of low-bush blueberry cultivars. Journal of The American Society for Horticultural Science, 121: 142-146.
Karadeniz, F. 2004. Main organic acid distribution of authentic citrus juice in turkey. Turkish Journal of Agriculture and Forestry, 28: 267-271.
Krizek, D. T., Brita, S. J. and Miewcki, R. M. 1998. Inhibitory effects of ambient level of solar UV-A and UV-B on growth of cv New red fire Lettuce. Physiology of Plant, 103: 1-7.
Kelebek, H., Selli, S., Canbas, A. and Cabaroglu, T. 2009. HPLC determination of organic acids, sugars, phenolic composition and antioxidant capacity of orange wine made from a Turkish cv. Kozan. Microchemical Journal, 91: 187-192.
Lichtenthder, H. K. 1987. Chlorophyllus and carotenoids: Pigments of photosynthetic bio-membranes. Methods in Enzymology, 148: 350-382.
Leiting, V. A. and Wicker, L. 1997. Inorganic cautions and polyamines moderate pectinesterase activity. Journal of Food Science, 62: 253-255.
Meir, S., Philosoph-Hadas, S., Lurie, S., Droby, S., Akerman, M., Zauberman, G., Shapiro, B., Cohen, E. and FUCHS, Y. 1996. Reduction of chilling injury in stored avocado, grapefruit, and bell pepper by methyl jasmonate. Canadian Journal Botany, 74:870-874.
Mirdehghan, S. M., Rahim, I., Castillo, S., Martinez-Romero, D., Guillen, F., Valverde, J. M., Zapata, P. J., Serrano, M. and Valero, D. 2007. Pre-storage application of polyamins by pressure or immersion improves shelf life of pomegranate stored at chilling temperature by increasing endogenous polyamine level. Postharvest Biology and Technology, 44: 26-33.
Nilprapruck, P., Authanithee, F. and Keebjan, P. 2008. Effect of exogenous methyl-jasmonate on chilling injury and quality of pineapple. Silpakorn University. Science and Technology, 2: 33-42.
Nour, V., Trandafir, I. and Ionica, M. E. 2010. HPLC Organic acid analysis in different Citrus juice under reversed phase conditions. Note Botanical and Horticulture Agrobotanic, 38: 44-48.
Perez-Vicente, A., Martinez-Romero, D., Carbonell, A., Serrano, M., Riquelme, F., Guillen, F. and Valero, D. 2002. Role of polyamines in extending shelf life and the reduction of mechanical damage during plum (Prunus salicina L.) storage. Postharvest Biologyand Technology, 25: 25-32.
Rohwer, C. L. and Erwin, J. E. 2008. Horticultural applications of jasmonates: A review. Journal of Horticultural Science and Biotechnology, 83: 283-304.
Rudell, D. R. and Fellman, J. 2005. Pre harvest application of methyljasmonate to Funji apples enhances red coloration and affects fruit size, splitting, and bitter pit incidence. Horticultural Science, 40: 1760-1762.
Saiprasad, G. V. S., Raghuveer, P., Khetarpal, S. and Chandra, R. 2004. Effect of various polyamines on production of protocorm-like bodies in orchid-denarobium esonia. Scientia Horticulturae, 100: 161-168.
Singh, K. 1971. Storage behavior of sweet orange and mandarins. Technical Bulletin Agriculture, 35: 106.
Smirnoff, N. 2000. Ascorbic acid: metabolism and function of a multi-facetted molecule. Current Opinion in Plant Biology, 3: 229-235.
Valero, D., Perez-Vicente, A., Martinez-Romero, D., Castillo, S., Guillen, F. and Serrano, M. 2002. Plum storability improved after calcium and heat postharvest treatment: role of polyamines. Journal of Food Science, 677: 2571-2575.
Yahia, E. M. and Sanudo, R. B. 1991. Postharvest handling of subtropical fruits. 351p.

Zhang, Q. M., Zheng, Y. S., Wei, Y. R., Liu, K. Y. and Xie, S. X. 2000. Studies on polyamine metabolism and its regulation of growth and fruit set in Citrus, changes of polyamines and salicylic acid during Citrus fruit maturation and their effects on fruit storage. Journal of Hunan Agricultural University (Natural Sciences), 26: 271-273.

Ziosi, V., Bregoli, A. M., Borghi, C., Fossati, T., Biondi, S., Costa, G. and Torrigiani, P. 2006. Transcript levels of ethylene perception and biosynthesis genes as altered by putrescine, spermidine and aminoethoxyvinylglycine (AVG) during the course of ripening in peach fruit (Prunus persica L. Batsch). New Phytologist, 172: 229-238.
Zokaee- Khosroshahi, M. R. and Esna-Ashari, M. 2007. Postharvest putresciene treatments extend the storage- life of apricot (Prunus armeniaca L.) Etokhm–Sefid, fruit. Journal of Horticultural Science and Biotechnology, 82: 986- 990.
Zokaee- Khosroshahi, M. R., Esna-Ashari, M. and Ershadi, A. 2007. Effect of exogenous puterscine on post-harvest life of strawberry (Fragari ananassa) fruit, cultivare Selva. Scientia Horticulturae, 114: 27-32.