افشاری، ح.، ساجدی، ص. و حکمآبادی، ح. 1393. اثر اسید جیبرلیک و حلقهبرداری بر خصوصیات میوه انگور رقم عسکری. نشریه علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 28 (2): 269-276.
بقالزاده کوچهباغی، ا.، زارع نهندی، ف. و نقشیبند حسنی، ر. 1394. تأثیر تنظیمکنندههای رشد CPPU و GA3 بر کیفیت و کمیت میوه انگور سلطانی (بیدانه سفید). علوم باغبانی ایران، 46 (2): 259-268.
حیدری، م.، ابوطالبی، ع.، کرمی، م. و محمدی، ع. 1390. بررسی اثرات تیمارهای جیبرلیک اسید و تنک حبه بر خصوصیات میوه انگور یاقوتی. هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران، اصفهان، دانشگاه صنعتی اصفهان، ص: 1961-1958.
دولتیبانه، ح. 1395. انگور (مدیریت جامع کشت، پرورش، تولید و فرآوری). انتشارات دانشگاه کردستان، 720 صفحه.
دولتیبانه، ح.، جعفری، ح.، جلیلی مرندی، ر. و عبدالهی، ر. 1396. اثرات مصرف اسید جیبرلیک بر بیدانه کردن و برخی صفات کمی و کیفی میوه سه رقم انگور دانهدار ایرانی. نشریه علوم باغبانی، 31 (1): 110-121.
دولتیبانه، ح. و جلیلی مرندی، ر. 1393. اصلاح درختان میوه: ژنتیک و اصلاح انگور. انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد، 255 صفحه.
قاسمبیگی، ا.، عرفانی مقدم، ج. و خادمی، ا. 1394. تأثیر محلولپاشی اسید جیبرلیک و حلقهبرداری در بهبود صفات کمی و کیفی انگور بیدانه یاقوتی. بهزراعی کشاورزی، 17 (2): 469-457.
کرمی، م. و عشقی، س. ۱۳۹۰. اثرات تیمار جیبرلیک اسید بر خصوصیات میوه انگور یاقوتی در شرایط دیم. هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران، اصفهان، دانشگاه صنعتی اصفهان، ص: 1883-1881.
کیامرثی، م. و عشقی، س. 1390. بررسی زمان کاربرد سولفات مس، استرپتومایسین و جیبرلیک اسید بر درصد بیبذری و ویژگیهای کمی و کیفی میوه انگور (Vitis vinifera L.) رقم سیاه شیراز. نشریه علوم باغبانی، 25 (3): 344-350.
Abu-Zahra, T. R. and Salameh, N. M. 2012. Influence of gibberellic acid and cane girdling on berry size of Black Magic grape cultivar. Middle East Journal of Scientific Research, 11: 718-722.
Badr, S. A., Tufenkjian, J. and Ramming, D. W. 2005. Effects of pruning, girdling, and gibberellic acid application at bloom and berry set on yield and fruit quality of sweet scarlet table grape cultivar. World Journal Sciences, 3 (1): 91-96.
Baydar, N. G. and Harmankaya, N. 2005. Changes in endogenous hormone levels during the ripening of grape cultivars having different berry set mechanisms. Turkish Journal of Agriculture and Forestry, 29: 205-210.
Casanova, L., Casanova, R., Moret, A. and Agusti, M. 2009. The application of gibberellic acid increases berry size of ‘Emperatriz’ Seedless grape. Spanish Journal of Agricultural Research, 7: 919-927.
Cheng, C., Jiao, C., Singer, S. D., Gao, M., Xu, X., Zhou, Y.,
Li, Z., Fei, Z., Wang, Y. and Wang, X. 2015. Gibberellin-induced changes in the transcriptome of grapevine (
Vitis labrusca ×
V. vinifera) cv. Kyoho flowers. BioMed Central Genomics, 16 (1): 1-16.
Dasilva, P. S., Barreto, C. F., Kirinus, M. B. M., Schiavon, A. V., Malgarim, M. B. and Mello-Farias, P. 2018. Effects of gibberellic acid (GA3) on reduction of rot disease and physico-chemical quality of 'Pinot Noir' grape. Australian Journal of Crop Science, 12 (8): 1363-1369.
Dimovska, V., Petropulos, V. I., Salamovska, A. and Ilieva, F. 2014. Flame Seedless grape variety (Vitis vinifera L.) and different concentration of gibberellic acid (GA3). Bulgarian Journal of Agricultural Science, 20 (1): 137-142.
Dokoozlian, N. K. 2001. Gibberellic acid applied at bloom reduces fruit set and improves size of ‘Crimson Seedless’ table grapes. HortScience, 36: 706-709.
Domingos, S., Nobrega, H., Raposo, A., Cardoso, V., Soares, I., Ramalho, J. C., Leitao, A. E., Oliveira, C. M. and Goulao, L. F. 2016. Light management and gibberellic acid spraying as thinning methodsin seedless table grapes (Vitis vinifera L.): Cultivar responses and effects on the fruit quality. Scientia Horticulturae, 201: 68-77.
Formolo, R., Rufato, L., Kretzschmar, A. A., Schlemper, C., Mendes, M., Marcon, Filho, J. L. and Lima, A. P. 2010. Gibberellic acid and cluster thinning on seedless grape 'BRS Clara' in Caxias do Sul, Rio Grande do Sul state, Brazil. Acta Horticulturae, 884: 467-472.
Gowda, V. N., Shyamalamma, S. and Kannolli, R. B. 2006. Influence of GA3 on growth and development of 'Thompson Seedless' grapes (Vitis vinifera L.). Acta Horticulturae, 727: 239-242.
Harvell, D. C., and Williams, L. E. 2002. Effect of trunk girdling and GA3 appliation on leaf net CO2 assimilation rate of two seedless grape. Plant physiology supplement, 77 (4): 61.
Kaplan, M. 2011. The effect of the method of application of growth regulators on fruit quality of ‘Einset Seedless’ grape (Vitis sp. L.). Acta Agrobotanica, 64:189-196.
Kaplan, M., Najda, A., Klimek, K. and Borowy, A. 2019. Effect of gibberellic acid (GA3) inflorescence application on content of bioactive compounds and antioxidant potential of grape (Vitis L.) ‘Einset Seedless’ berries. South African Journal for Enology and Viticulture, 40 (1): 1-10.
Looney, N. E. 1981. Some growth regulator and cluster thinning effects on berry set and size, berry quality and annual productivity of de Chaunac grapes. Vitis, 20: 22-35.
Omar, A. H. and Girgis, V. H. 2005. Some treatments affecting fruit quality of Crimson Seedless grapevines. Journal of Agricultural Science, 30: 4665-4676.
Patil, D. R. 2005. Studies on production technology in Thompson Seedless grapes (Vitis vinifera L.). PhD Thesis of Horticulture. University of Agricultural Sciences, Dharwad, 229 pages.
Perez, F. J. and Gomez, M. 2000. Possible role of invertase in the gibberellic acid berry-sizing effect in ʻSultanaʼ grape. Plant Growth Regulation, 69: 111-116.
Suehiro, Y., Mochida, K., Tsuma, M., Yasuda, Y., Itamura, H. and Esumi, T. 2019. Effects of gibberellic acid/cytokinin treatments on berry development and maturation in the yellow-green skinned ‘Shine Muscat’ grape. The Horticulture Journal, 88 (2): 202-213.
Zhenming, N., Xuefeng, X., Yi, W., Tianzhong, L., Jin, K. and Zhenhai, H. 2008. Effects of leaf applied potassium, gibberellin and source-sink ratio on potassium absorption and distribution in grape fruits. Scientia Horticulturae, 115: 164-167.